Zoek de stille plaatsen in de stad en werk mee aan een kaart met locaties om tot rust te komen.

Wat ga je doen?

Je downloadt de app hier via Google Play of hier via de App Store. Wanneer de app op je smartphone staat, ga je naar een van je favoriete rustige plekjes in de stad. Je opent de Hush City-app en klikt op de knop 'Map the quietness around you'. Maak een opname van het omgevingsgeluid en meet het geluidsniveau via de app. Daarna maak je een foto van de plaats waar je het geluid hebt opgenomen en beantwoord je de vragen rond de omgevingskwaliteit. Hierna kan je de informatie delen met de app zodat anderen ook van de stille plaats kunnen genieten. Je kan de app natuurlijk ook gebruiken om zelf een rustige plek te vinden in een gebied. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee te bouwen aan een nieuwe app die rustige plaatsen in steden over de hele wereld wil weergeven op de kaart. Op deze manier kan je meehelpen om steden leefbaarder te maken en politieke plannen en beslissingen te beïnvloeden om de leefbaarheid van steden te behouden. 

Wie kan meedoen?

Iedereen kan meedoen met Hush City. Je hoeft enkel de app te downloaden op je smartphone. 

Wie organiseert het?

Hush City is een project van Antonella Radicchi. Zij is als architect verbonden aan de Technische Universiteit van Berlijn. Ze werkt rond publieke ruimtes, duurzaamheid, gezondere steden en citizen science.