Tel de dieren en planten in jouw tuin en doe mee met het grootste tuinonderzoek van Nederland.

Wat ga je doen?

Je schrijft je eerst in door een account aan te maken op de website. Hierna kun je meteen aan de slag. Je mag zelf kiezen wanneer en hoe vaak je graag wil tellen, want je mag het hele jaar door je meldingen doorgeven. Je mag ook kiezen welke groep van soorten je onderzoekt, dat kan gaan van vlinders over vogels en zoogdieren tot amfibieën. Elke telling is nuttig. Hoe meer je telt, hoe  bruikbaarder je gegevens zijn voor de onderzoekers. 

Waarom doe je mee?

Tuinen maken een groot deel uit van de natuur in Nederland. Vanzelfsprekend zijn deze stukjes natuur niet toegankelijk voor biologen. Door je tellingen door te geven, krijgen biologen toch een goed inzicht in wat er allemaal in de Nederlandse tuinen krioelt, vliegt, kruipt of staat. 

Wie kan meedoen?

Heb je een tuin of balkon? Dan kan je je inschrijven voor de Jaarrond Tuintellingen. Je hebt ook een computer nodig die in verbinding staat met het internet, om je tellingen door te geven. Je kunt je het hele jaar door inschrijven. 

Wie organiseert het?

Birgit Brenninkmeijer is verbonden aan Vogelbescherming Nederland, waar ze werkt rond de bescherming van vogels in de stad. Ze is bioloog van opleiding.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties