Fotografeer straatkunst, laad je foto's op en werk mee aan een wereldwijde straatkunstkaart.

Wat ga je doen?

Eerst installeer je de gratis app Spotteron op je smartphone. Klik hier om de app via de AppStore te downloaden. Download hier de versie van Google Play. Is de app geïnstalleerd, dan maak je gratis een account aan op SPOTTERON via deze link. Ben je aangemeld, dan kun je via de kaart zien welke kunst er al gefotografeerd en gemeld is. Rechtsboven op je scherm zie je het aantal observaties dat je al hebt gedaan, nieuwe notificaties en je profiel. Onderaan zie je de filterfunctie, nieuw toegevoegde observaties, statistieken en het algemene menu. Om een nieuwe spot toe te voegen, klik je op het +-symbool. Je kunt je huidige locatie gebruiken of zelf een locatie zoeken. Aangemaakte spots kun je in de toekomst altijd bijwerken. Heb je nog vragen? Dan kun je de handleiding raadplegen.

Waarom doe je mee?

SPOTTERON StreetArt wil een handige en overzichtelijke atlas creëren die alle straatkunst verzamelt van over de hele wereld. Een handige, interactieve kaart is het resultaat. Door kunstwerken vast te leggen op camera en te delen via de SPOTTERON-app, kunnen anderen de plekjes ook vinden om van de kunst te genieten, zowel in het echt als via foto's op het scherm. De StreetArt-kaart kun je hier alvast bekijken. De SPOTTERON-app werd ontwikkeld met het oog op wetenschappelijke projecten en instituten. De makers willen burgerwetenschap, design, media en webtechnologie samenbrengen voor een betere communicatie tussen burgers en onderzoekers en willen dit doen via interactieve citizen science-apps.

Wie kan meedoen?

Heb je een smartphone met een werkende camera? Dan kun je meehelpen aan de straatkunst-atlas van SPOTTERON StreetArt.

Wie organiseert het?

SPOTTERON StreetArt is een project van onder meer Philipp J. Hummer. Hij is de projectleider en ontwerper van de SPOTTERON-app. Al sinds hij kind was, was hij gefascineerd door de natuur, voornamelijk insecten en ecologie. Hij wil nu zijn steentje bijdragen aan de wetenschap en creëerde daarom SPOTTERON, waarop burgers observaties kunnen melden.