Zie je een paddenstoel? Geef je waarneming door en ontdek hoe schimmels kunnen helpen in de strijd tegen klimaatopwarming.

Wat ga je doen?

Je kan hier klikken om een account aan te maken bij PilzFinder. Heb je je aangemeld, dan kan je je observaties doorgeven. Kom je op je natuurwandelingen paddenstoelen tegen, dan maak je een foto en upload je die op de website van PilzFinder. Je waarneming wordt meteen toegevoegd op de kaart, waar je ook de paddenstoelen-observaties van andere deelnemers kan zien.

Waarom doe je mee?

Vroeger wist bijna iedereen welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke giftig. Om deze belangrijke kennis te behouden, ontwierpen de onderzoekers achter PilzFinder de gratis app. Zo kan iedereen observaties doorgeven en bijleren over paddenstoelen. Ook is het dankzij PilzFinder mogelijk om de invloed van klimaatverandering op verschillende paddenstoelensoorten te bestuderen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen is welkom om deel te nemen aan PilzFinder. Je hebt enkel een smartphone nodig met internetverbinding.

Wie organiseert het?

PilzFinder is een project van onder meer Irmgard Krisai-Greilhuber. Ze is als professor verbonden aan de universiteit van Wenen en onderzoekt schimmels.