Californische condors zijn erg zeldzaam en dus moeilijk te bestuderen voor biologen. Help deze bijzondere vogel te beschermen door foto's van cameravallen te beschrijven.

Wat ga je doen?

Je klikt op deze link om te beginnen. Op elke afbeelding beschrijf je alle dieren die je ziet. Voor elke condor die je tegenkomt, beschrijf je het etiket op de vleugel van het dier zo accuraat mogelijk. Hierop zie je een identificatienummer dat je moet invoeren. Soms is de vleugel niet zichtbaar. In dat geval duid je gewoon de condor aan zodat de onderzoekers weten hoeveel vogels er op de foto staan. Om een condor aan te duiden, klik je simpelweg op het dier. Ben je niet zeker over hoe je het experiment tot een goed einde moet brengen, check dan even de field guide

Waarom doe je mee?

Californische condors zijn erg zeldzaam. Ze zijn de grootste Noord-Amerikaanse landvogels. In de jaren tachtig viel hun populatie terug tot 22 vogels. Wetenschappers zagen zich genoodzaakt enkele vogels in gevangenschap te houden. Dat hielp de populatie op peil houden. Toch hebben condors het nog steeds moeilijk. Zo raken ze bijvoorbeeld vaak vergiftigd door het lood van kogels in dierlijke karkassen. Automatische camera's maken nu al tien jaar foto's om de populatie in het oog te houden. Jij kan helpen door de foto's van de cameravallen te bestuderen en te beschrijven. 

Wie kan meedoen?

Als je een computer met internetverbinding hebt kan je meedoen met Condor Watch.

Wie organiseert het?

Condor Watch is een project van onder meer Vickie Bakker. Zij is assistent-onderzoeksprofessor verbonden aan het departement Ecologie aan de Montana State University. Bakker focust voornamelijk op conservatie van diersoorten.