Fotografeer bij je volgende museumbezoek planten, graan, fruit of groenten op schilderijen en help biologen om de evolutie van het plantenrijk te begrijpen.

Wat ga je doen?

Wanneer je een plant, fruit, groente of graan spot op een kunstvoorwerp, schilderij of op een afbeelding, maak je er een foto van. Deze foto mail je door naar artgeneticsdavidive@gmail.com. Hou daarbij wel rekening met mogelijke richtlijnen van het museum. Sommige musea laten niet doe dat je foto's neemt.

De onderzoekers hebben 3 foto's nodig per object: een foto van het informatieplaatje naast het kunstobject dat de titel en naam van de kunstenaar bevat, een foto van het volledige kunstobject en een detailfoto. 

Waarom doe je mee?

Je helpt de wetenschappers met hun onderzoek naar de evolutie en ecologie van planten. Dankzij deze werkwijze kwamen de onderzoekers al meer te weten over de wortel en tarwe. De resultaten hiervan werden reeds gepubliceerd in de wetenschappelijke tijdschriften Trends in Plant Science en Current Biology. Je hulp wordt ook vermeld in de publicaties. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met het project. Je hebt geen dure camera nodig, een smartphone met werkende camera is al voldoende. 

Wie organiseert het?

David Vergauwen werkt sinds jaren bij Amarant waar hij voordrachten en lessenreeksen geeft over kunsthistorische onderwerpen.

Ive De Smet werkt als plantenbioloog in het VIB-UGent Centrum voor Planten Systeembiologie. Hij leidt een onderzoeksgroep van 7 mensen.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties

 

Herman VanErmen.
13 May, 2019. 18:57
op schilderijen van Joachim Beuckelaer vind men veel groenten ik trok een foto in National museum in London maar deze is eveneens op internet te vinden
Herman VanErmen.
13 May, 2019. 18:57
op schilderijen van Joachim Beuckelaer vind men veel groenten ik trok een foto in National museum in London maar deze is eveneens op internet te vinden