Zoek naar kraters op de maan en breng het landschap in kaart.

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van Moon Mappers en kan meteen beginnen. Je krijgt afbeeldingen te zien van het maanlandschap. De foto's zijn sterk ingezoomd op het maanoppervlak en tonen één of meerdere kraters. Het is jouw taak om de grootste en meest zichtbare kraters te omcirkelen. Je krijgt eerst een korte test om te oefenen. De afbeeldingen worden steeds moeilijker, dus opletten is de boodschap. Door de kraters aan te duiden help je mee om een kaart te maken van de maan, die we misschien binnenkort kunnen gebruiken.

Waarom doe je mee?

Vroeger trokken ontdekkingsreizigers met schip en veel zin voor avontuur de zeeën in, opzoek naar nieuw land. Vandaag doen we hetzelfde, maar niet meer op aarde. We sturen satellieten op ontdekkingstocht en turen door telescopen naar verre, onbekende werelden. De maan is grotendeels nog zo'n onbekend terrein. Help mee om het maanlandschap te ontrafelen. Zo krijgen wetenschappers een idee van waar de veiligste landingsplaatsen zich bevinden tot waar de boeiende plekjes liggen die voor verder onderzoek bestemd zijn. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met internetverbinding, een computer en een basiskennis Engels.

Wie organiseert het?

CosmoQuest, het overkoepelende project waarvan Moon Mappers een onderdeel is, wordt geleid door Pamela Gay en Fraser Cain. Gay is assistent-onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Edwardsville, Illinois en Cain is uitgever bij Universe Today. CosmoQuest werkt samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.