Zak af naar de Vrije Universiteit Brussel, doorzoek de tijdschriftencollectie en ontdek de geschiedenis van vrijzinnig humanistische gebruiken

Wat ga je doen?

Het Lentefeest, het Feest Vrijzinnige Jeugd en Wereldhumanismedag zijn voorbeelden van praktijken die binnen de vrijzinnig humanistische gemeenschap nog steeds een actuele waarde hebben. CAVA (het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven) wil samen met jou hierover informatie verzamelen. Je helpt mee met het onderzoeken van de geschiedenis van vrijzinnig humanistische gebruiken door te duiken in een gedigitaliseerde tijdschriftencollectie. Je zakt af naar de VUB Main Campus (Elsene) en verzamelt er gegevens en bronnen en stelt eventueel korte teksten op. 

Waarom doe je mee?

Dankzij jouw hulp worden de vrijzinnig humanistische gebruiken gedocumenteerd. Je draagt zo bij aan de wereldwijde zorg voor immaterieel erfgoed. Je ondersteunt het in beeld brengen van de diversiteit aan immaterieel-erfgoedpraktijken om zo het begrip tussen mensen met verschillende culturele achtergronden te stimuleren. Het project kadert in CAVA's ICHICH-project.

Wie kan meedoen?

Iedereen is welkom, zowel degenen die nog nooit in aanraking kwamen met de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing als degenen die deel uitmaken van de gemeenschap. Je hebt wel (basis)kennis nodig van Word en Excel.

Wie organiseert het?

Elise Dewilde werkt voor het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA), waar ze onder andere initiatieven op poten zet rond immaterieel erfgoed.

Ik doe mee

Reacties