Breng via NOVA Labs wetenschap op een boeiende en originele manier naar de klas dankzij gratis tools, burgerwetenschap en informatieve video's. Je werkt met echte wetenschappelijke data.

Wat ga je doen?

Op de website van NOVA labs kan je kiezen uit verschillende projecten. In het Sun Lab-project leer je meer over onze zon. Je kan zonnestormen bestuderen via dezelfde data die de onderzoekers ook gebruiken. Energie is het thema van het Energy Lab-project. Je leert hoe je met wetenschappelijke data nieuwe systemen voor hernieuwbare energie ontwerpt voor de stad. In Cloud Lab staan wolken en hun rol in stormen centraal. In RNA Lab leer je puzzelen met RNA, een van de belangrijkste bouwstenen van het leven. In Cybersecurity Lab kom je meer te weten over hoe je onze digitale wereld veilig betreedt, codes uitschrijft en cyberaanvallen voorkomt. In het Evolution Lab-project ontdek je hoe boomsoorten zijn geëvolueerd. Alle projecten zijn voorzien van een lessenplan en informatieve video's die je in de klas kan laten zien. 

Waarom doe je mee?

NOVA Labs is een digitaal platform waar burgerwetenschappers actief kunnen meedoen met wetenschappelijk onderzoek en kunnen werken met data die de wetenschappers ook gebruiken. Alle Labs gaan over een ander actueel onderzoeksgebied. Met interactieve games en video's hoopt NOVA leerlingen warm te maken voor wetenschap. Dat doen ze door wetenschap op een originele manier over te brengen.

Wie kan meedoen?

NOVA Labs is gecreëerd voor scholen en kinderen. Omdat de video's en de projecten in het Engels zijn, is kennis van die taal een must. Wil je de video's ook in de klas laten zien, dan moet je hier rekening mee houden.

Wie organiseert het?

NOVA Labs is een project van de Britse stichting NOVA. NOVA brengt al 40 jaar programma's over wetenschappelijke ontdekkingen en wil leerkrachten bijstaan om wetenschappelijke verhalen over te brengen naar leerlingen. Dit doen ze door gratis tools, video's en mediabronnen beschikbaar te stellen.