Bestudeer zeeleeuwen en zeehonden op het eiland Ano Nuevo, nabij Californië, via foto's gemaakt met drones.

Wat ga je doen?

Je krijgt luchtfoto's van het eiland Ano Nuevo te zien, gemaakt met drones. De meerderheid van de dieren die je zult classificeren zijn zeeleeuwen. Je kunt de dieren herkennen aan hun bruine kleur wanneer ze droog zijn. Wanneer ze nat zijn, hebben ze een zwarte kleur. Ze zitten vaak in grote groepen en klimmen vaak over elkaar heen, waardoor het moeilijk kan zijn om ze allemaal te onderscheiden. De onderzoekers weten dat, en vragen om gewoon je beste schatting te geven. Zeeleeuwen kunnen bovendien rechtop zitten. Zeehonden zijn zilvergrijs, maar kunnen ook bruin lijken als ze in de modder hebben gerold. Ze liggen steeds neer op de grond en kunnen niet rechtop zitten. Let vooral op de pups, die zijn moeilijker te spotten.

Waarom doe je mee?

Ieder jaar trekken duizenden zeeleeuwen en zeehonden naar Ano Nuevo, een eiland aan de kust van Noord-Californië, om pups te krijgen en te rusten. Onderzoekers van de Universiteit van Californië willen het aantal dieren dat naar het eiland trekt graag monitoren, om meer te weten te komen over de dieren. Daarom hebben ze met drones elke twee weken luchtfoto's gemaakt gedurende de afgelopen vier jaar. Je kunt trouwens ook live volgen hoe het eraan toegaat op het eiland, via deze link

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met dit onderzoek. Je hebt een computer nodig die verbonden is met het internet en spreekt best een mondje Engels. 

Wie organiseert het?

Het project Ano Nuevo Island wordt georganiseerd door onder andere Dan Costa. Hij is de hoofdonderzoeker en is verbonden aan het Costa Lab van het Ecology and Evolution Department van de Universiteit van Santa Cruz. Hij bestudeert hoe zeezoogdieren en zeevogels aangepast zijn aan een leven in en nabij de zee.