Transcribeer labels van zeedieren en help mee om biologische gegevens beschikbaar te maken voor iedereen. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Je kan dan meteen beginnen met transcriberen. Links in het scherm zie je scans van de labels. Rechts kan je de tekst die je ziet op de kaartjes overtypen. Elk kaartje hoort bij een label dat bewaard wordt samen met het zeedier. Je transcribeert en digitaliseert dus echte biologische data. Het is belangrijk dat je de tekst letterlijk overtypt, dus ook de leestekens. Zie je dat er bij een bepaald vakje geen tekst staat, dan laat je het bijbehorende tekstvak rechts gewoon open. De onderzoekers vragen om eerst even de Field Guide, rechts in het scherm, te raadplegen voor je begint met data over te typen. 

Waarom doe je mee?

Toen er nog geen computers beschikbaar waren voor wetenschappers, maakten biologen handmatig kaartjes die bij hun biologische specimens werden gevoegd. Zo konden ze later de informatie die bij de zeedieren hoorde makkelijk terugvinden. Dit systeem zorgde ervoor dat biologen wisten welke soort ze zagen, waar het dier verzameld werd, wie het dier verzameld heeft, en andere zaken die belangrijk zijn voor hun onderzoek. Natuurlijk is het in deze tijden handiger dat deze informatie ook digitaal beschikbaar is. Door mee te doen met dit project, help je biologische data toegankelijker te maken. 

Wie kan meedoen?

Het is een Engels project, dus je begrijpt best een mondje Engels. Je hebt ook een pc nodig die verbonden is met het internet. 

Wie organiseert het?

'Notes from Nature - Invertebrate Time Machine' is een project van onder meer Chrissy Piotrowski. Zij is de manager van de ongewerveldencollectie en is verbonden aan de California Academy of Sciences. Ze zorgt ervoor dat alles wat met de collectie verbonden is, zoals het uitlenen van monsters aan andere instellingen, in goede banen verloopt. Ze is gespecialiseerd in Polychaeta (borstelwormen).