Word vragensteller voor de Vlaamse Wetenschapsagenda en speur naar vragen voor de wetenschap.

Wat ga je doen?

'Welke vraag heb jij voor de wetenschap?' Dat vraag je aan zoveel mogelijk Vlamingen . Denk aan leden van de vereniging waar je bij zit, je buren, vrienden of familie. De vragen kun je indienen via een postkaart of de website. Natuurlijk mag je zelf ook je vraag indienen. Van de organisatie krijg je de postkaarten, een promotiefilmpje over het project en je krijgt tips over hoe je het beste geinteresseerden bij elkaar brengt. 

Waarom doe je mee?

De vragen die je verzamelt, komen via de Vlaamse Wetenschapsagenda (een initiatief van de Vlaamse overheid) bij de wetenschap terecht. Op die manier kan de wetenschap beter inspelen op wat er leeft onder de bevolking. Als je meedoet word je op de hoogte gehouden van de resultaten en analyse van de vragen, en mag je aanwezig zijn op de officiele openingsdag van de Vlaamse Wetenschapsagenda op 14 december. Op deze dag krijg je een VIP-behandeling en een Meet&Greet met een aantal wetenschappers achter de schermen. Bovendien maken de deelnemers met de meest ingezamelde vragen kans op een bezoek aan een verborgen parel van de wetenschap, een fascinerende plek waar je anders niet zomaar naar binnen loopt.  

Wie kan meedoen?

Iedereen in Vlaanderen kan meedoen en kan zijn of haar vragen invoeren tot en met 27 mei. 

 

 

Wie organiseert het?

Jeroen Raes is bio-informaticus en verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), het KU-Leuven - Rega Insituut, het Vlaams Instituut voor Bio-technologie (VIB) en het VIB Center for Microbiology. Daarnaast is hij ambassadeur van de Vraag voor de Wetenschap, een initiatief van het FWO (Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek in Vlaanderen).

Ik doe mee

Reacties

 

julien verrydt.
25 May, 2018. 09:52
voorspellen van koers Euro de volgend maand/jaar door machine leren in vijf maand verlies van 25 Euro per maand zoek de oorzaken