Tel op 25 en 26 maart de mussen in jouw tuin.

Wat ga je doen?

Je telt het aantal mussen in en rondom jouw tuin. Ga op 25 en/of 26 maart gedurende tien minuten buiten in je tuin staan. Het liefst sta je er in de ochtend, dan zijn huismussen het meest actief. Luister vervolgens of je huismusmannetjes hoort tsjilpen. Weet je niet hoe een huismus tsjilpt? Geen probleem, hier vind je hoe je een huismus en zijn zang herkent. Tel hoeveel huismussen je hoort of ziet en vul dit in op het digitale telformulier. Dat vind je via de website van het project. In het formulier word je ook een aantal extra vragen gesteld, bijvoorbeeld of je een kat hebt. Wil je graag eerst een online spoedcursus mussen herkennen? Schrijf je dan hier in en volg de online cursus op maandagavond 20 maart.

Waarom doe je mee?

Je draagt bij aan onderzoek naar de hoeveelheid en verspreiding van mussen in Vlaanderen. Doordat dit weekend al meerdere jaren wordt georganiseerd kunnen onderzoekers steeds beter in kaart brengen wat er met de huismus gebeurt door de jaren heen.

Wie kan meedoen?

Iedereen in Vlaanderen met een tuin kan meedoen. 

Wie organiseert het?

Jenny Delaet is doctor in de wetenschappen en gedragsecoloog. Ze voert onderzoek naar het functioneren van ecosystemen bij Groep Terec van de UGent en is beleidsmedewerkster bij ABLLO.

Ik doe mee

Reacties