Ga op zoek naar exoplaneten en je helpt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om het heelal te exploreren. Zijn we alleen in het universum? 

Wat ga je doen?

Je speurt mee naar planeten in het universum. Omdat de technologie nog niet zo ver ontwikkeld is dat we heldere beelden krijgen van de verre uithoeken van het heelal, gebruikt Nasa een andere techniek. Planeten vormen zich in platte schijven van gas en stof met een ster in het midden. Zien we zo’n stofwolk rond een jonge ster, dan is er een goeie kans dat er planeten rond cirkelen. De Nasa Wise Mission heeft miljoenen foto’s gemaakt waarop waarschijnlijk honderden van die stof- en gaswolken te vinden zijn. Jij kan met Disk Detective meedoen met deze bijzondere zoektocht door uit een aantal opties aan te duiden wat je ziet op de foto's.

Waarom doe je mee?

We willen allemaal weten of er nog planeten met leven in het universum zijn. Omdat Nasa ongelooflijk veel data heeft, is het onmogelijk voor de organisatie om alleen naar de zogenoemde stof- en gasschijven te zoeken. Door mee te doen versnel je de zoektocht naar deze planeten en misschien ook wel naar buitenaards leven. Bovendien krijg je unieke beelden van ons prachtige heelal te zien.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een internetverbinding en een basiskennis Engels.

Wie organiseert het?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verzorgt ruimtemissies voor de Verenigde Staten en doet onderzoek naar alles wat met ruimte- en luchtvaarttechnologie te maken heeft.