Bestudeer foto's van NASA-ruimtemissies en ontdek nieuwe kometen. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van The Sungrazer Project. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt dan de laatste nieuwe foto's te zien die gemaakt zijn tijdens ruimtemissies van NASA. Je downloadt de afbeeldingen van de website en opent ze in een programma waarin je met 'lagen' kan werken, zoals Photoshop of GIMP. Je animeert de fotolagen en speurt vervolgens naar kometen of andere bewegende objecten. De onderzoekers raden je aan om even de handleiding te lezen voor je begint. 

Waarom doe je mee?

Meer dan de helft van de gekende kometen werd ontdekt via The Sungrazer Project. Je staat dus aan de basis van het onderzoek naar kometen. Met de data die je verzamelt, help je een variatie aan wetenschappelijke onderzoeken, van studies naar de zon tot het analyseren van kometenstof. 

Wie kan meedoen?

Versta je Engels en heb je een pc die verbonden is met het internet? Dan kan je meedoen met dit project. De onderzoekers geven mee dat het even oefenen is, maar van zodra je bent vertrokken is er een grote kans dat je zelf een tot nu toe onbekende komeet ontdekt. 

Wie organiseert het?

The Sungrazer Project is een project van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.