Bekijk schilderijen van bekende kunstenaars. Schrijf in een spel neer wat er in je opkomt, en je helpt mee een grote kunstdatabank aan te leggen.

Wat ga je doen?

Je krijgt op de website verschillende afbeeldingen te zien van kunstwerken. Jij moet zo accuraat mogelijk beschrijven in woorden wat je ziet. Dat mogen gevoelens, kleuren of schilderstijlen zijn, zolang het maar een goede omschrijving geeft van het werk. Voorlopig kan je enkel termen invoeren in het Engels, Frans of Duits. Tegelijkertijd krijgt een andere deelnemer hetzelfde werk te zien. Voeren jullie dezelfde term in, dan verdienen jullie elk 25 punten. Geef je een term in die een andere speler voor jou ook al invoerde, dan krijg je 5 punten. Voer je een unieke term in, dan verdien je niets. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om een gigantische kunstdatabase aan te leggen. Het is moeilijk voor de onderzoekers om alle tags zelf in te geven aangezien dit een erg tijdrovend werk is. Daarom rekenen ze op jouw hulp. Zo wordt het binnenkort mogelijk om aan de hand van eenvoudige woorden een kunstwerk te zoeken. Geef je bijvoorbeeld de termen 'Spaanse burgeroorlog', 'Franco' en 'grijs' in, dan kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij de Guernica van Pablo Picasso. Bovendien kom je zelf ook wat meer te weten over kunst, want bij elk werk staat de kunstenaar en het jaartal vermeld. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die zich kan uitdrukken in het Engels, Duits of Frans. Verder heb je een computer met internetverbinding nodig.

Wie organiseert het?

De afbeeldingen in het project ARTigo komen uit het portfolio van het Instituut voor Kunstgeschiedenis van de universiteit van Munchen, in samenwerking met IT-Group Humanities. Dit portfolio bevat momenteel 25.000 werken.