Bekijk foto's van pelikanen op het Gunnison-eiland en help mee om deze vogels te beschermen tegen de mens, roofdieren en de klimaatverandering.

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je foto's te zien van pelikanen op het Gunnison-eiland in het Great Salt Lake, dicht bij de staat Utah in de Verenigde Staten. Natuurlijk staan er af en toe ook andere dieren op de foto's. Het is jouw taak om alle dieren te identificeren. Om je daarbij te helpen staan rechts enkele vakjes met dieren waaruit je kan kiezen. Valt er niets op de foto te zien, dan druk je op 'nothing there/photo obscured'. Zie je pelikanen op de foto, dan geef je aan hoeveel dieren je ziet, of de dieren bijzondere kenmerken hebben en wat voor gedrag ze vertonen. Ook vragen de onderzoekers om eieren en jonge pelikanen, jagende zoogdieren zoals coyotes en ten slotte pelikanen met vleugeltags aan te duiden met de teken-tool. 

Waarom doe je mee?

Het Gunnison-eiland is één van 's werelds grootste en belangrijkste broedplaatsen voor Amerikaanse witte pelikanen (Pelecanus erythrorhynchos). De vogels zijn erg gevoelig voor menselijke ingrepen en jagende dieren, maar ook de lage waterstand vormt een bedreiging. Begrijpen hoe pelikanen hun eieren uitbroeden en wat de invloed van het veranderende klimaat is op hen kan helpen om de dieren te beschermen. Om deze reden werden cameravallen geplaatst die veel beelden opleverden. Jij mag deze mee onderzoeken. 

Wie kan meedoen?

Je hebt voor dit project een computer nodig die verbonden is met het internet. Ook versta je best een beetje Engels.

Wie organiseert het?

PELIcams is een project van onder meer het Great Salt Lake Institute aan het Westminster College dat het Great Salt Lake bestudeert, de Utah Division of Wildlife Resources dat de vogels en vissen in het gebied beschermt en de Trace Aviary dat lokale en exotische vogels huist.