Tel in het weekend van 30 en 31 januari de vogels in je tuin en werk mee aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. 

Wat ga je doen?

Installeer je tijdens het Grote Vogeltelweekend op 30 en 31 januari voor het raam en noteer een half uur lang welke vogels je in je tuin ziet. Geef je resultaten vervolgens door via de website van Natuurpunt en help samen met duizenden andere vogeltellers mee om de biodiversiteit in de Vlaamse tuinen in kaart te brengen. Op de website van organisator Natuurpunt kun je informatie vinden over hoe je de verschillende soorten tuinvogels herkent. Je kunt er ook tips terugvinden over hoe je je tuin vogelvriendelijk maakt. Scholen kunnen meetellen tijdens de Vogeltelweek van 25 tot 29 januari. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de toestand van tuinvogels in de winter te onderzoeken. Hoe meer deelnemers, hoe beter de staalkaart van Vlaanderen wordt. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een tuin in Vlaanderen. Ook scholen kunnen meedoen, van 25 tot en met 29 januari. Richtlijnen en lespakketten vind je hier.

Wie organiseert het?

Wouter Vanreusel is bioloog en hoofd van de cel natuurstudie bij de Vlaamse vereniging voor natuurbehoud Natuurpunt. Hij coördineert er onder meer www.waarnemingen.be, het grote vlinderweekend en de meetnetten.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties