Tel in het weekend van 28 en 29 januari de vogels in je tuin en werk mee aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. 

Wat ga je doen?

Installeer je tijdens het Grote Vogelweekend op 28 en 29 januari voor het raam en noteer een kwartier lang welke vogels je in je tuin ziet. Geef je resultaten vervolgens door via de website van Natuurpunt en help samen met duizenden andere vogeltellers mee om de biodiversiteit in de Vlaamse tuinen in kaart te brengen. Op de website van organisator Natuurpunt kun je informatie vinden over hoe je de verschillende soorten tuinvogels herkent. Je kunt er ook tips terugvinden over hoe je je tuin vogelvriendelijk maakt. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de toestand van tuinvogels in de winter te onderzoeken. Hoe meer deelnemers, hoe beter de staalkaart van Vlaanderen wordt. 

Wie kan meedoen?

Iedereen in Vlaanderen met een tuin. Balkoneigenaars mogen ook meedoen, maar zien natuurlijk een pak minder en zijn minder vertegenwoordigd in de deelnemersaantallen. Je hoeft je niet in te schrijven op voorhand, al kan je wel je e-mailadres achterlaten voor de nieuwsbrief. Tijdens het telweekend van 28 en 29 januari 2023 krijg je het telformulier te zien waarin je de telgegevens kan ingeven. 
 
Wie organiseert het?
 
Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 130.000 leden. Ze beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen in meer dan 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers zijn het kloppende hart van Natuurpunt: zij zorgen voor de aankoop, het beheer en de openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.