Tel in het weekend van 25 en 26 januari de vogels in je tuin en werk mee aan een staalkaart van Vlaanderen. 

Wat ga je doen?

Installeer je tijdens het Grote Vogelweekend op 25 en 26 januari voor het raam en noteer een half uur lang welke vogels je in je tuin ziet. Geef je resultaten vervolgens door via de website van Natuurpunt en help samen met duizenden andere vogeltellers mee om de biodiversiteit in de Vlaamse tuinen in kaart te brengen. Op de website van organisator Natuurpunt kun je informatie vinden over hoe je de verschillende soorten tuinvogels herkent. Je kunt er ook tips terugvinden over hoe je je tuin vogelvriendelijk maakt.

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de toestand van tuinvogels in de winter te onderzoeken. Hoe meer deelnemers, hoe beter de staalkaart van Vlaanderen wordt. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een tuin in Vlaanderen. Ook scholen kunnen meedoen, van 20 tot en met 24 januari. Richtlijnen en lespakketten vind je hier.

Wie organiseert het?

Wouter Vanreusel is bioloog en hoofd van de cel natuurstudie bij de Vlaamse vereniging voor natuurbehoud Natuurpunt. Hij coördineert er onder meer www.waarnemingen.be, het grote vlinderweekend en de meetnetten.

Ik doe mee

Reacties