Help mee de registers van de vogelcollectie van het Afrikamuseum te digitaliseren. 

Wat ga je doen?

Eerst surf je naar de website van het project. Dat doe je door hier te klikken. Je krijgt, nadat je op start hebt gedrukt, foto's te zien van de registers van de vogelcollectie. Hierin staan verschillende kolommen met informatie, zoals de benaming, de herkomst, de datum van verzamelen, het catalogusnummer, enzovoort. Elke rij in het register vertegenwoordigt één vogelexemplaar. De tekst is meestal geschreven in het Nederlands of Frans. Nadat je de informatie hebt getranscribeerd, kan je extra notities toevoegen. Vergeet na het transcriberen je werk niet op te slaan. Als je nog vragen hebt, kan je steeds het forum bezoeken. Je raadpleegt best ook even de handleiding voor je eraan begint. 

Waarom doe je mee?

De vogelcollectie van het Afrikamuseum bestaat uit meer dan 150.000 stuks. De collectie bestaat uit huiden, opgezette vogels, skeletten, eieren, nesten en nog veel meer. Bijna alle specimens zijn verzameld in Afrika. Door de registers van de vogelcollectie te digitaliseren, kunnen andere wetenschappers de informatie gebruiken voor hun onderzoek. 

Wie kan meedoen?

Spreek je Nederlands en/of Frans en heb je een pc met stabiele internetverbinding? Dan kan je deelnemen aan dit project. 

Wie organiseert het?

Dit project is een samenwerking tussen het Afrikamuseum (KMMA), het burgerwetenschapsplatform DoeDat en de Plantentuin Meise.