Hoe warm is het in jouw straat? En een paar straten verderop? Met Meet Je Stad! doe je als Amersfoorter zelf onderzoek naar de gevolgen en beleving van klimaatverandering.

Wat ga je doen?

Binnen dit project zijn drie onderzoeksgroepen actief: als je handig bent aangelegd, kun je zelf meetkastjes bouwen en sensoren uitzetten om de temperatuur en luchtvochtigheid in de stad te meten. Meer een sociaal type? Dan kun je de beleving van het klimaat van andere Amersfoorters in kaart brengen. De laatste groep is voor mensen met groene vingers, en houdt zich bezig met het inventariseren van bloeitijden van veelvoorkomende planten in Amersfoort.

Waarom doe je mee?

Niet alleen ben je met de toekomst van je eigen stad bezig, ook kun je op je eigen manier invulling geven aan het onderzoeksproject. De resultaten van de onderzoeksgroepen zijn bovendien direct terug te vinden op de website en geven meer inzicht in het stadsklimaat van Amersfoort.

Wie kan meedoen?

Iedereen uit de regio Amersfoort.

Wie organiseert het?

De centrale plek van waaruit Meet Je Stad! wordt georganiseerd is de Coöperatieve Universiteit Amersfoort. Meet Je Stad! zelf is een samenwerking tussen inwoners van de stad, de Coöperatieve Universiteit Amersfoort, De War, Gerb&, de Gemeente Amersfoort en het Waterschap Vallei en Veluwe.