Tel hoeveel bladeren je ziet op foto's en ontdek meer over hoe planten groeien.

Wat ga je doen?

Je krijgt afbeeldingen te zien van verschillende plantjes. De onderzoekers vragen dat je vooral let op hoeveel bladeren de planten hebben. Duid zoveel mogelijk bladeren aan, en geef aan waar je er gemist kan hebben door overlapping. Je bepaalt zelf hoeveel foto's je behandelt. 

Waarom doe je mee?

De wetenschappers van Leaf Targeting willen de omstandigheden achterhalen waarin planten optimaal groeien. Dit doen ze door hun fenotype te onderzoeken. Dat is het geheel aan uiterlijke kenmerken van een organisme. Ook jij en ik hebben een fenotype; onze haar-, oog- en huidskleuren zijn allemaal uiterlijke kenmerken die dat type beïnvloeden. Belangrijk voor het fenotype van planten is het aantal bladeren dat ze hebben. Het uiteindelijke doel van dit project is meewerken aan efficiënte en duurzame landbouw. 

Wie kan meedoen?

Heb je een pc die verbonden is met het internet, dan kan je meedoen. Deelnemen kan door te surfen naar deze website

Wie organiseert het?

Leaf Targeting is een project van onder meer Feng Chen. Hij is student aan de Universiteit van Edinburgh en is gefascineerd over hoe mensen objecten kunnen waarnemen die computers niet kunnen waarnemen. Hij wil deze kloof wegwerken door het menselijke visuele proces te onderzoeken.