Zoek naar afwas, vuile sponzen en beschimmelde etenswaar in studentenhuizen en help het onderzoek naar voedselveiligheid. Let op, niet voor gevoelige magen.

Wat ga je doen?

Je gaat naar de website van het project. Dat kan je doen door hier te klikken. Je kan kiezen tussen twee opdrachten: koelkasten of gootstenen onderzoeken. Kies je voor de koelkastopdracht, dan krijg je foto's te zien van gedeelde koelkasten in studentenhuizen. Je zoekt mee naar beschimmelde etenswaar en onderzoekt hoe verschillende types voeding worden bewaard. In de gootsteenopdracht ga je op zoek naar vuile afwas, vieze sponzen en stilstaand water. De foto's staan bij beide opdrachten steeds links op je scherm. Rechts zie je een menubalk met verschillende situaties waaruit je kan kiezen. 

Waarom doe je mee?

Op kamers gaan is voor jongeren een hele verandering. Ook in de keuken brengt het studentenleven uitdagingen met zich mee. Zo zijn studenten zich vaak weinig bewust van voedselveiligheid en weten ze vaak niet wat de juiste manier is om voedsel op een veilige manier te bewaren. Ook het schoonmaken van de keuken blijkt soms een moeilijke opgave. Door mee te doen aan het project 'Grime Scene Investigation' help je mee veilige en onveilige situaties in de keuken te beoordelen. De resultaten van het onderzoek dienen om jongeren beter in te lichten en om het beleid af te stemmen op de noden van studenten. 

Wie kan meedoen?

Wil je het leven van studenten helpen verbeteren? Heb je een pc die verbonden is met het internet? Dan kan je meedoen. 

Wie organiseert het?

Grime Scene Investigation is een onderzoek van onder meer Beth Armstrong. Zij is als wetenschapper verbonden aan de Universiteit van Sheffield en werkt samen met het Food Standard Agency rond voedselveiligheid. Ze heeft een PhD in consumentenpsychologie.