Tel op 16 mei het verkeer in je straat en breng mee in kaart of het verkeer in Vlaanderen duurzamer wordt.

Wat ga je doen?

Je registreert je via de website van het project. Hier vind je de link naar de speciale 'tel'-app of het papieren telformulier. Op donderdag 16 mei van 17 tot 18 uur ga je een uur lang noteren welk verkeer er in jouw straat langskomt. Voetgangers, fietsers of auto's, je noteert ze allemaal. Met de bevraging Straat-O-sfeer vertel je verder over de leefbaarheid van je straat. Dit vul je allemaal in via de app of het formulier, zo komen de resultaten bij de onderzoekers terecht. 

Waarom doe je mee?

Straatvinken wil tot 2030 de gezondheid van het verkeer in de straten in kaart brengen. Hiermee hopen ze de shift naar duurzamer vervoer makkelijker maken. Ook de leefbaarheid in de straten wordt getoetst. Meer informatie, en de resultaten van eerdere edities, kun je hier vinden.

Wie kan meedoen?

Iedereen die in Vlaanderen woont, kan meedoen. Via de website kun je ook zien of jouw straat al meedoet.

Het Straatvinken project is een samenwerking tussen dr Huib Huyse (HIVA-KULeuven) en prof dr Thomas Vanoutrive (Universiteit Antwerpen). 

Wie organiseert het?

Huib Huyse is hoofd van de onderzoekersgroep Duurzame Ontwikkeling aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-KU Leuven). Naast onderzoek over internationale thema’s is hij sinds 2015 actief op het vlak van burgerwetenschappen.

Ik doe mee

Reacties