Speel spelletjes en vul enquêtes in om het onderzoek naar de oorzaken van geluk te achterhalen.

Wat ga je doen?

Eerst download je de app op je smartphone. Dat kan via de AppStore of via Google Play. Je kan vervolgens kiezen tussen verschillende spelletjes. Zo kan je bijvoorbeeld 'How fast should I go' spelen, waar je zo snel mogelijk zoveel mogelijk vissen moet vangen. Je kan ook 'What makes me happy' spelen, waar de onderzoekers je laten kiezen tussen verschillende dilemma's. In 'How do I decide' graaf je zoveel mogelijk goud op en in 'How fast do I learn' selecteer je de dieren met de meeste edelstenen. Alle spelletjes hebben als doel de achterliggende psychologische processen van spelers te achterhalen.

Waarom doe je mee?

The Happiness Project wil neurowetenschappen van het lab naar ieders smartphone brengen. Met elke game die je speelt, draag je data bij die gebruikt zal worden in echt wetenschappelijk onderzoek. Het doel is om wiskundige vergelijkingen te maken die uitleggen hoe mensen beslissingen maken, die de factoren beschrijven die geluk bepalen en die de relatie tussen geluk en de beslissingen die we maken weergeven. De onderzoekers willen uiteindelijk de processen die gelinkt zijn aan mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie beter begrijpen, om nieuwe behandelingen mogelijk te maken. Je kan hier meer lezen over het onderzoek.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een smartphone is welkom om deel te nemen aan the Happiness Project. Je kan de app downloaden via de AppStore of via Google Play. De games zijn volledig in het Engels, dus een behoorlijke kennis van die taal is essentieel. 

Wie organiseert het?

The Happiness Project is een onderzoek van onder meer Robb Rutledge. Hij is neurowetenschapper aan University College in Londen. In zijn onderzoek focust hij vooral op subjectieve gevoelens zoals geluk en verdriet.