Doe mee aan Secrets of Happiness en help wetenschappers begrijpen waarom je gelukkig bent of krijg tips om gelukkig te worden op basis van jouw antwoorden.

Wat ga je doen?

Je surft naar deze link en je vult een vragenlijst in. De vragenlijst bevat statements waarover je moet aangeven hoe erg je het ermee eens of oneens bent. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben altijd optimistisch over mijn toekomst’. Je beantwoordt dit met 'volledig mee oneens', 'oneens', 'neutraal', 'eens' of 'volledig mee eens'. De statements gaan over verschillende thema’s, zoals negatieve gedachtes of levenskwaliteit. Ook beantwoord je een aantal vragen over je persoonlijke situatie. Aan het eind van de vragenlijst krijg je te horen hoe jouw gemoedstoestand op het moment is en hoeveel andere mensen in dezelfde situatie zitten. Op basis van deze informatie krijg je vervolgens tips om jezelf gelukkiger te maken of te houden. Zo krijg je bijvoorbeeld de tip om contact te houden met familie en vrienden, ook in stressvolle situaties, omdat dit goed is voor jouw levensgeluk.

Waarom doe je mee?

De vragenlijst geeft inzicht in jouw eigen geluk en hoe je dat kan creëren. Ook help je mee aan een grootschalig onderzoek naar de manier waarop geluk, mentale gezondheid en welzijn zijn gelinkt.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een basisniveau Engels en een internetverbinding kan meedoen.

Wie organiseert het?

Het project Secrets of Happiness wordt georganiseerd door onderzoekers van de Universiteit van Liverpool in samenwerking met de BBC.