Bekijk foto's van de NASA en onderzoek zonnestormen en hun invloed op de aarde.

Wat ga je doen? 

Je krijgt afbeeldingen te zien van stormen op de zon. Het is jouw taak om het helderste stormfront aan te duiden (het witste op de foto) en het uiterste stormfront (vaalgrijs op de foto). Dit doe je door met je muisaanwijzer een polygoon te maken rond de storm. Sluit de vorm door te dubbelklikken op het punt waar je begon. Wil je opnieuw beginnen met aanduiden, dan klik je op 'x'. 

Waarom doe je mee?

Solar Stormwatch II is het vervolg van Solar Stormwatch I, dat zonnestormen onderzocht die plaatsvonden in de periode 2007-2010. De analyse van de resultaten van het eerste deel is inmiddels gebeurd. Tussen 2007 en 2010 was het echter erg rustig op onze zon. Daarom worden in Solar Stormwatch II nieuwe afbeeldingen onderzocht van 2010-2016, want toen ondervond onze zon een piek in haar activiteit. De afbeeldingen zijn gemaakt met de Heliospheric Imagers aan boord van het STEREO-ruimteschip van de NASA. 

Wie kan meedoen?

Iedereen kan meedoen met dit project. Je hebt enkel een computer nodig die met het internet verbonden is. 

Wie organiseert het?

Solar Stormwatch II is een project van onder meer Chris Scott. Hij werkte mee aan Solar Stormwatch I, meer bepaald aan de Heliospheric Imagers aan boord van het STEREO-ruimteschip van NASA. Hij werkt momenteel mee aan de analyse van de resultaten aan de Universiteit van Reading, Groot-Brittannië. Er zijn maar liefst 7 wetenschappelijke publicaties gevolgd uit het eerste deel van dit project.