Doneer rekenkracht van je computer en strijd mee tegen de tuberculosebacterie. 

Wat ga je doen?

Je maakt een account aan op de website en je downloadt de tool op je computer. Die applicatie monitort wanneer en hoeveel rekenkracht je computer op overschot heeft. De onderzoekers gebruiken jouw rekenreserve om virtuele experimenten uit te voeren. 

Waarom doe je mee?

De tuberculosebacterie heeft rondom zijn lichaam een laagje dat bescherming biedt tegen medicijnen en het immuunsysteem van zijn geïnfecteerde gastheer. In dit project willen de onderzoekers meer te weten komen over dit beschermlaagje. Zo hopen ze een beter medicijn te vinden tegen tuberculose. Met jouw gedoneerde rekenkracht voeren de wetenschappers virtuele experimenten uit en testen ze welke medicinale moleculen in de beschermlaag afbreken. In deze simulatie wordt deze beschermlaag voor het eerst accuraat afgebeeld en bestudeerd.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding kan meedoen met dit project. Je hoeft er zelfs actief niets voor te doen. 

Wie organiseert het?

Het Help Stop Tuberculosis-project kadert in het grotere World Community Grid, waarin iedereen kan meehelpen aan wetenschappelijk onderzoek door ongebruikte rekenkracht te doneren. Het World Community Grid begon in 2004 als filantropisch project van IBM. Daarmee wil het bedrijf technologie en inzicht delen met de wereld in de strijd tegen sociale en milieugerelateerde problemen.