Genetisch gemodificeerde organismen: zijn ze een gevaar voor onze gezondheid of zijn ze net dé oplossing om de honger de wereld uit te helpen? Doorspit de wetenschappelijke literatuur en vind, samen met wetenschappers, gefundeerde antwoorden. 

Wat ga je doen?

De onderzoekers van de Cornell Alliance of Science hebben meer dan 12.000 samenvattingen van wetenschappelijke studies, gepubliceerd tussen 1996 en 2015, gebundeld uit het Web of Science. Je geeft aan hoeveel samenvattingen je wil lezen (100 of 200) en krijgt hiervoor 5 dagen de tijd. Jij bepaalt of er wordt geschreven dat ggo's een negatief, neutraal of positief effect hebben op onze gezondheid. Elke samenvatting wordt twee keer gelezen door onafhankelijke deelnemers en nogmaals door de auteur van de samenvatting. 

Waarom doe je mee?

Over ggo's lopen de gemoederen hoog op. Wetenschappelijk onderzoek vindt niet altijd eenduidige resultaten. Door al het onderzoek samen te leggen kunnen we samen misschien wel tot een conclusie komen: moeten we ggo's toelaten of niet? Zo kan het beleid zich baseren op de wetenschap. Je helpt, door mee te doen met dit project, een belangrijke discussie vooruit. Je wordt ook opgenomen in het dankwoord, maar je ratings blijven anoniem. 

Wie kan meedoen?

Je moet minstens 18 zijn en ervaring hebben in het lezen van wetenschappelijke literatuur (in het Engels). Je moet objectief zijn en je eigen mening over ggo's voor je houden. 

Wie organiseert het?

Dit project werd georganiseerd door de Cornell Alliance of Science, een non-profitorganisatie waar wetenschappers, journalisten en bezorgde burgers van over de hele wereld samenkomen om het belang van wetenschap aan te tonen in politieke beslissingen. Cornell Alliance of Science bevindt zich aan Cornell University en heeft naar eigen zeggen geen banden de biotechnologische industrie.