Woon je in Kessel-Lo en wil je weten hoeveel verkeer er dagelijks in jouw straat passeert? Schrijf je in via Telraam en tel binnenkort mee. 

Wat ga je doen?

Met een teltoestel ga je na hoeveel en welk verkeer jouw straat dagelijks te verwerken heeft. 

Als je een inwoner van Kessel-Lo bent, dan kan je je inschrijven via Telraam tot 30/11. Woon je niet in Kessel-Lo maar wil je toch meetellen, dan meld je je aan via info@telraam.net. Begin december weet je of je geselecteerd bent. Je neemt dan eerst deel aan een workshop waarin de teller wordt klaargemaakt. Daarna installeer je je teller voor je raam en sluit je hem aan op je wifinetwerk. Via een persoonlijke login kan je je gegevens volgen via de website. Je teller verzamelt automatisch gegevens over fietsers, vrachtwagens, auto's en voetgangers. Na een telperiode wordt de data samen bekeken en gebruikt om mogelijke maatregelen te nemen tegen storend verkeer. 

Waarom doe je mee?

Je draagt bij aan een grote dataverzameling van het verkeer in jouw straat. Je kan op elk moment alle gegevens volgen via de website. Dankzij jouw hulp krijgen de onderzoekers een beeld van welk en hoeveel verkeer er dagelijks passeert, zodat er mogelijk maatregelen kunnen worden genomen tegen storend verkeer om de stad beter leefbaar te maken. 

Wie kan meedoen?

Je kan meedoen wanneer je een inwoner bent van Kessel-Lo. Woon je niet in Kessel-Lo, dan schrijf je je in via info@telraam.net. Je hebt een wifi-netwerk nodig waar je je teller mee kunt verbinden en een raam met vrij zicht op de straat.

 

Wie organiseert het?

Kris Vanherle is biochemisch ingenieur en werkt momenteel bij TML (Transport & Mobility Leuven).

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Reacties