Wil je weten hoeveel verkeer er dagelijks in jouw straat passeert? Schrijf je in via Telraam en tel mee. 

Wat ga je doen?

Eerst schrijf je je in via de website van telraam. Je wordt stap voor stap begeleid. Eerst bestel je de juiste onderdelen voor je teller via de juiste verdeler. Dit kost 83,50 euro. Daarna knutsel je de onderdelen in elkaar en verbind je de teller met je draadloos netwerk en met het netwerk van Telraam. Zo ga je met je teltoestel na hoeveel en welk verkeer je straat dagelijks te verwerken heeft. Liever een kant-en-klaarpakket? Dat kan voor 95 euro. Via een persoonlijke login kun je je gegevens volgen via de website. Je teller verzamelt automatisch gegevens over fietsers, vrachtwagens, auto's en voetgangers. Na een telperiode wordt de data samen bekeken en gebruikt om mogelijke maatregelen te nemen tegen storend verkeer. 

Waarom doe je mee?

Je draagt bij aan een grote dataverzameling van het verkeer in jouw straat. Je kunt op elk moment alle gegevens volgen via de website. Dankzij jouw hulp krijgen de onderzoekers een beeld van welk en hoeveel verkeer er dagelijks passeert, zodat er mogelijk maatregelen kunnen worden genomen tegen storend verkeer om de stad beter leefbaar te maken. 

Wie kan meedoen?

Je hebt een wifi-netwerk nodig waar je je teller mee kunt verbinden en een raam met vrij zicht op de straat. Het raam bevindt zich best niet op het gelijkvloers. Ook is een stopcontact nabij de plaats van de teller vereist. Verder heb je ook een kleine honderd euro nodig voor het materiaal. 

Wie organiseert het?

Kris Vanherle is biochemisch ingenieur en werkt momenteel bij TML (Transport & Mobility Leuven).

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties