Download de gratis app en deel jouw maandelijkse kwalen met experts. Zo kom je meer te weten over je lichaam en hoe je cyclus je gemoed beïnvloedt.

Wat ga je doen? 

Eerst download je de app van ENDL op je smartphone. Je kan meedoen aan de studie nadat je het formulier ondertekent. Voor minstens 90 dagen krijg je dagelijks een korte vragenlijst die je op minder dan een minuut kan invullen. Gedurende 3 maanden krijg je elke maand een uitgebreidere vragenlijst die 10 minuten tijd in beslag neemt. De informatie die je met de wetenschappers deelt, wordt via de software losgekoppeld van jouw gebruikersnaam en aan een ID-nummer gekoppeld. Zo blijven je gegevens volledig anoniem. De gegevens worden opgeslagen op een server. Enkel het onderzoeksteam kan de gegevens bekijken. Jouw informatie wordt uitsluitend voor het onderzoek gebruikt. 

Waarom doe je mee?

Het vrouwenlichaam is niet enkel voor mannen een mysterie. Ook de wetenschap heeft nog heel wat werk aan de winkel. De menstruatiecyclus veroorzaakt maandelijks klachten die variëren van licht vervelend tot erg pijnlijk. De onderzoekers achter ENDL willen graag weten hoe dit komt en wat de verbanden zijn tussen levenskwaliteit, pijn en de menstruatiecyclus. De ENDL-app kadert in een groter project, Citizen Endo, dat endometriose wil onderzoeken. Endometriose is een aandoening waarbij het weefsel dat de baarmoeder aflijnt ook buiten de baarmoeder groeit. 

Wie kan meedoen?

Je moet ouder dan 18 zijn en minstens 1 menstruatiecyclus hebben doorstaan om mee te doen aan ENDL. Om de app te downloaden heb je een smartphone met internetverbinding nodig. 

Wie organiseert het?

ENDL is een project van Citizen Endo, een project dat endometriose (een mestruatiegerelateerde ziekte) onderzoekt. Noémie Elhadad is de hoofdonderzoeker van het project. Ze is verbonden met de Universiteit van Colombia en voert onderzoek naar biomedische informatica, taalverwerking en data mining.