Help onderzoekers met het bestuderen van natuurtekeningen uit de 19de eeuw. Het zijn tekeningen van amateurs die werden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek.

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van het project Science Gossip. Je krijgt hier pagina’s uit een wetenschappelijk tijdschrift te zien waarop je aangeeft of je een afbeelding ziet of niet. Zie je een afbeelding, dan benoem je wat voor soort afbeelding dit is, bijvoorbeeld een tekening, grafiek, foto of landkaart en wat je ziet. Misschien herken je een bepaald soort blad of dier. Als dat zo is, dan voeg je de naam en de eventuele wetenschappelijke naam toe. Het is geen probleem als je deze niet weet, je hoeft alleen toe te voegen wat je kent. Soms staat er een naam of bijschrift bij. Die schrijf je op, precies zoals je hem ziet. Ook kun je toevoegen wie de maker is van deze afbeelding, als je een naam kan vinden. Die zijn niet altijd aanwezig maar soms verstopt op de pagina. Dat betekent goed zoeken dus! Als laatste wordt je gevraagd de afbeelding te omschrijven met steekwoorden. Hierdoor kunnen de onderzoekers de afbeeldingen makkelijker terugvinden in hun database.

Waarom doe je mee?

Door mee te doen aan dit onderzoek help je mee aan een beter begrip over hoe wetenschappelijk onderzoek tot stand kwam in de 19de eeuw en welke rol amateurs speelden.

Wie kan meedoen? 

Iedereen met een basiskennis Engels en een computer met internetverbinding.

Wie organiseert het?

Science Gossip is een samenwerking van het project ConSciCom, onderdeel van het Art and Humanities Research Council project in het Verenigd Koninkrijk en de Missouri Botanical Garden.