Breng de Afro-Amerikaanse soldaten die meevochten in de Amerikaanse burgeroorlog mee onder de aandacht door officiële documenten te digitaliseren.

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je scans te zien van de officiële inschrijvingsdocumenten van de soldaten van The Union Army die meevochten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het is jouw taak om de Company Descriptive Book te digitaliseren, dat is de eerste kaart in het document van elke soldaat. Zo'n Company Descriptive Book bevat informatie over de afkomst, de leeftijd, het geslacht en de uiterlijke kenmerken van de soldaten. Elk veld op de kaart typ je over in het daarvoor voorziene vakje naast de scan. Het is belangrijk dat je gewoon overtypt wat je ziet en bijvoorbeeld geen spellingsfouten gaat verbeteren. 

Waarom doe je mee?

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog vochten Amerikanen en Afro-Amerikanen zij aan zij voor de Amerikaanse vrijheid. Dit project wil meer aandacht geven aan de Afro-Amerikaanse soldaten die hebben meegevochten. Ook willen de onderzoekers informatie bieden aan de afstammelingen van deze soldaten. Hiervoor wordt een database opgericht van de ongeveer 200.000 soldaten die deel uitmaakten van de United States Colored Troops (USCT). Wanneer de database klaar is zal ze op de website van het African American Civil War Museum prijken. Studenten en leerkrachten kunnen de website gebruiken in hun lessen over Afro-Amerikaanse geschiedenis. 

Wie kan meedoen?

Je spreekt best een deftig mondje Engels als je wil meedoen met dit project. Ook heb je een computer nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

African American Civil War Soldiers Database is een samenwerking tussen het African American Civil War Museum, het Nationaal Archief en Records Administration, Fold 3 en het Willson Center Digital Humanities Lab van de Universiteit van Georgia.