Volg je hooikoorts op met een testkit en kom te weten welke invloed de natuur heeft op jouw allergie. 

Wat ga je doen?

Je schrijft je via de 'Ik doe mee'-knop hieronder. Dat kan tot eind december. Vervolgens contacteren de onderzoekers jou via mail. In januari gaat het project van start. Je vult een vragenlijst in over je leefomgeving en je gezondheid. Je krijgt van de onderzoekers tijdelijk een sporthorloge, een polsbandje en een smartphone. Je kan de applicatie ook downloaden op je eigen toestel. Je telefoon en horloge volgen waar je bent en meten je hartslag en fysieke activiteit. Je polsbandje verzamelt informatie over de kwaliteit van de omgeving waarin je je bevindt. Heb je last van hooikoorts die plots en hevig opspeelt? Dit kan je meteen melden door op de alarmbel op de applicatie te klikken. Elke avond vul je vervolgens een vragenlijst in over hoeveel last je hebt gehad van je allergie en welke medicatie je daar eventueel voor nam. De metingen starten begin januari en lopen tot mei. 

Waarom doe je mee?

Door mee te doen met het project RespirIT leer je meer bij over je eigen allergie. Je helpt de onderzoekers ook meer te weten te komen over het verband tussen biodiversiteit en allergieën en je krijgt de kans om enkele maanden een gratis sporthorloge te dragen en mee te werken aan echte wetenschappelijke hypotheses van een project rond 'mobile health data'. 

Wie kan meedoen?

Om mee te doen met RespirIT moet je tussen de 20 en 55 jaar oud zijn. Je mag niet ziek zijn of een ziekte hebben gehad waarvan de klachten lijken op die van hooikoorts. Denk aan luchtwegeninfecties, enkele weken voor de start van het onderzoek. Je moet je allergie ook met documenten kunnen aantonen door allergietesten en je bent best enkel allergisch aan berk, els en/of hazelaar. 

Wie organiseert het?

Raf Aerts is verbonden aan het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) in België. Hij probeert met toegepast ecologisch onderzoek bij te dragen aan het behoud en het duurzaam herstel en beheer van ecosysteemdiensten.

Ik doe mee

Reacties