Een mol, vos of eekhoorn gezien in Brussel? Meld je waarneming en werk mee aan een nieuwe zoogdierenatlas voor de hoofdstad.

Wat ga je doen?

Wie woont of werkt in Brussel, kan er speuren naar zoogdieren. In voortuinen, parken of ook gewoon op straat. Meld je waarneming en werk mee aan de nieuwe zoogdierenatlas. Leefmilieu Brussel wil samen met Natuurpunt en Natagora (de Waalse tegenhanger van Natuurpunt) de verspreiding van zoogdieren in Brussel in kaart brengen. Zo kunnen zij dieren die het moeilijk hebben beter helpen. Ook dode dieren mag je melden. Waarnemingen melden doe je op de website of via een gratis app op je smartphone. Door de GPS-ontvanger in je smartphone wordt je locatie automatisch en zeer precies geregistreerd. Bovendien kan je makkelijk foto’s toevoegen.

Waarom doe je mee?

Door jouw waarnemingen door te sturen draag je bij aan de nieuwe zoogdierenatlas van Brussel. In die atlas wordt voor elke zoogdiersoort de verspreiding en toestand in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beschreven. Iedere tien jaar krijgt de atlas een update omdat de natuur constant in verandering is. Zo doet de vos het vandaag steeds beter, maar gaat de waterspitsmuis erop achteruit. Door jouw waarnemingen weet Leefmilieu Brussel welke zoogdiersoorten hulp nodig hebben.

Wie kan meedoen?

Iedereen die in Brussel woont of geregeld in Brussel komt. 

Wie organiseert het?

Diemer Vercayie is wetenschappelijk medewerker bij Natuurpunt Studie. Hij begeleidt ook het project Muizenmeetnet en heeft expertise in dierensporen, zoogdieren, wildbeheer, ecologie en natuurbehoud.

Ik doe mee

Reacties