Help mee om de insectencollectie van Californië te digitaliseren.

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je echte insectenspecimens te zien van een museumcollectie van de Amerikaanse staat Californië. De insecten zijn opgespeld met een naald en voorzien van een etiket met de locatie, de soortnaam, het geslacht en andere belangrijke informatie. Jij gaat deze etiketten overtypen in de vakjes die daarvoor voorzien zijn. Aan de soortnamen van de insecten hoef je geen aandacht te besteden; die werden al gedigitaliseerd door de onderzoekers. Vooral de geografische locatie is belangrijk.

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de collectie van insecten en spinnen te digitaliseren. Dat is nodig, want zulke collecties bestaan vaak uit miljarden specimen die over de hele wereld werden verzameld. Onderzoek doen naar de verspreiding van de diertjes en hun respons op het veranderende klimaat kan enkel grondig wanneer biologen toegang hebben tot alle data. Daarom is het verstandig om alle specimens over de hele wereld te online beschikbaar te stellen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met CalBug. Je spreekt best wel een beetje Engels, aangezien het project in het Engels geschreven is. Je hebt ook een computer nodig die met het internet verbonden is. 

Wie organiseert het?

CalBug is een onderzoek van onder meer Peter Oboyski. Hij is de manager van de insectencollectie en museumonderzoeker aan het Essig Museum van Entomologie. Hij behaalde een doctoraat in entomologie (insectkunde) aan de Universiteit van California in 2011.