Wat doen dieren zoals 's nachts? Bekijk foto's van cameravallen en kom meer te weten over het nachtleven in de natuur van Groot-Brittannië.

Wat ga je doen?

Je klikt op deze link om een account aan te maken. Hier krijg je foto's te zien die gemaakt zijn door een heus netwerk van cameravallen. De camera's 'voelen' wanneer er een dier voorbij de lens loopt en maken een foto van zodra er beweging is. Het is aan jou om de dieren die je op de foto's ziet, te identificeren. De gefotografeerde dieren kunnen zowel vossen, herten, dassen of huiskatten zijn. Je zou er van versteld staan wat er 's nachts allemaal te beleven valt als zoogdier.

Waarom doe je mee?

De wetenschappers die Mammal Web hebben opgericht, willen graag meer te weten komen over populaties van wilde dieren in Groot-Brittannië, meer bepaald de zoogdieren. Ze zijn voornamelijk geïnteresseerd in hun verspreiding en gedrag. Zo krijgen de onderzoekers een beter zicht op de ecologie van deze soorten, kunnen ze de stadsinfrastructuur aan de dieren aanpassen en kunnen ze ervoor zorgen dat ziektes zich minder snel verspreiden. Stiekem foto's maken van de dieren is noodzakelijk, omdat ze zich niet graag laten zien wanneer er mensen in de buurt zijn. 

Wie kan meedoen?

Iedereen is welkom om de dieren te identificeren. Je hebt enkel een computer met internetverbinding nodig. 

Wie organiseert het?

Mammal Web is een samenwerking tussen Durham Wildlife Trust en een team van ecologen van het departement Biowetenschappen aan de Universiteit van Durham.