In zoutmoerassen krioelt het van het leven. Help biologen met het classificeren van foto's en krijg een unieke kijk op de dieren en planten van deze bijzondere biotoop.

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt foto's te zien van slakken en krabben die leven in zoutmoerassen. Slakken duid je aan met een rood vierkant, krabben duid je aan met een groen vierkant en schuilplaatsen duid je aan met een paarse cirkel. Plaats de vormen zo dicht mogelijk tegen het dier of de schuilplaats. Je kan ook inzoomen op de foto's. Heb je meer informatie nodig? Dan kan je terecht in de Field Guide. 

Waarom doe je mee?

Zoutmoerassen kan je vinden in de hogere getijdenzone tussen de zee of het brak water en het land. De dieren en planten die er leven moeten een hoge portie zout kunnen verdragen. Krabben, slakken, wormen, vogels, garnalen en schelpdieren gedijen goed op deze plaats. Maar hoe gaat het leven in de zoutmoerassen met elkaar in interactie? De onderzoekers van het project Marsh Explorer gingen aan de slag met een camera die ze plaatsten tussen twee fietsen om beelden te maken van de zoutmoerassen. De beelden daarvan krijg jij te zien in dit project. Jij helpt mee om ze te classificeren, zodat de onderzoekers ermee aan de slag kunnen.

Wie kan meedoen?

Heb je een pc die verbonden is met het internet? Dan kan je deelnemen aan Marsh Explorer.

Wie organiseert het?

Marsh Explorer is een project van onder meer Steven Pennings. Hij is bioloog en professor aan het departement Biologie en Biochemie van de Universiteit van Houston, Texas. Hij werkt voornamelijk rond de ecologie van zoutmoerassen.