Deel jouw ervaring als pijnpatiënt met de wetenschap om de invloed van chronische pijn op seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken.

Wat ga je doen?

Klik hier om een account aan te maken op de website. Je kan hier je ervaringen en ideeën delen over drie onderwerpen: welke beperkingen of problemen je ervaart met intimiteit en op seksueel gebied door chronische pijn, welke manieren je hebt om met deze beperkingen en problemen om te gaan en welke vragen je hebt over intimiteit en seks die je met zorgverleners zou willen bespreken. Andere deelnemers delen ook hun ervaringen en ideeën. Je kan vervolgens aangeven in hoeverre jij jezelf herkent in de ervaring van anderen. De persoonlijke informatie die je op de website ingeeft, zoals je naam en e-mailadres, zijn niet beschikbaar voor de onderzoekers. Je kan dus anoniem meedoen zonder dat iemand weet wie jij bent en wat je intypt.

Waarom doe je mee?

Het bespreken van seksuele zorgen gebeurt niet vaak in behandelingen van mensen met chronische pijn. Hoewel hulpverleners het ongemakkelijk kunnen vinden om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken, geven pijnpatiënten toch aan dat ze zulke gesprekken gemist hebben tijdens hun behandeling. Door jouw bijdrage aan deze studie hopen de onderzoekers om deze onderwerpen toch bespreekbaar te maken tijdens de behandeling van chronische pijn.

Wie kan meedoen?

Iedereen die boven de 18 jaar is en chronische pijnervaringen heeft kan meedoen. Chronische pijn wordt beschreven als pijn die langer dan drie maanden klachten geeft. Het project loopt tot 15 maart 2021.

Wie organiseert het?

Kirsten Bevelander is senior onderzoeker bij Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud universitair medisch centrum (RadboudUMC) in Nijmegen.

Ik doe mee

Reacties