Deel jouw kennis en houding tegenover teken in je omgeving en meld je alvast als burgerwetenschapper voor een toekomstig teken-onderzoek.

Wat ga je doen?

Je kan op deze link klikken om meteen naar de webpagina van de teken-enquête te gaan. Je inschrijven is niet nodig. Je krijgt vragen over wat je momenteel over teken weet, of je al in aanraking gekomen bent met een teek, of je al eens gebeten bent en of je rekening houdt met de aanwezigheid van teken in je nabije omgeving. Het invullen duurt ongeveer 8 minuten. De enquête is een onderdeel van het citizen scienceproject 'Teek a Break' van de Universiteit van Antwerpen. Wil je graag meer te weten komen over het project en in de toekomst misschien zelfs deelnemen aan wetenschappelijk teken-onderzoek in je eigen tuin, laat dan zeker je e-mailadres achter na het invullen van de enquête. 

Waarom doe je mee?

De biologen die de enquête hebben opgesteld willen graag een beeld krijgen van wat het brede publiek in Vlaanderen weet over teken en tekenbeten. De onderzoekers hopen zo dat Vlamingen zich bewuster worden van teken in hun omgeving. Laat je na het invullen je e-mailadres achter, dan kan je meedoen met de tweede fase van het onderzoek die in het najaar zal plaatsvinden. 

Wie kan meedoen?

Iedere inwoner van Vlaanderen ouder dan 12 jaar kan deelnemen. De enquête is in het Nederlands opgesteld. De enquête loopt tot en met 27 augustus.

Wie organiseert het?

Käthe Robert is doctoraatsstudent aan de onderzoeksgroep EVECO (Evolutionaire ecologie) aan de Universiteit van Antwerpen. In haar onderzoek focust ze op teken in Vlaamse tuinen.

Ik doe mee

Reacties