Identificeer dieren op beelden gemaakt door bewegingsgevoelige camera's en leer meer over de biodiversiteit in Zuid-Soedan.

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je foto's te zien die gemaakt zijn door bewegingsgevoelige camera's. Op de foto's kan je allerlei bijzondere diersoorten spotten die jij moet aanduiden. Van sommige soorten kan het zijn dat je er zelfs nog nooit van hebt gehoord. Daarom hebben de onderzoekers een veldgids opgesteld die je onderaan kan vinden onder 'External Project Links'. De beelden kan je roteren en je kan eveneens inzoomen om de dieren beter te bekijken. Weet je niet meteen welk dier het is, dan kan je je opties beperken door enkele kenmerken aan te duiden zoals grootte en kleur. 

Waarom doe je mee?

De natuur van Zuid-Soedan bestaat uit vochtige savanne en bergbossen en herbergt meer dan 280 soorten zoogdieren waaronder 12 soorten primaten, olifanten, katachtigen en meer dan 100 soorten vleermuizen. De foto's waar jij mee werkt zijn gemaakt in de zuidwesterse hoek, een tropisch woud dat Centraal- en Zuid-Afrika met elkaar linkt. De wetenschappers willen meer weten over de biodiversiteit om in te schatten hoe gezond het ecosysteem is. Dat is moeilijk, want de bevolking is erg arm en conflicten blokkeren de wetenschappelijke vooruitgang. Zowel mensen en dieren lijden onder de oorlogen. Toch blijven de onderzoekers gemotiveerd om de natuur te bestuderen en jij kan hen daarbij helpen.

Wie kan meedoen?

Je hoeft geen voorkennis te hebben aangezien je de veldgids kan raadplegen. Wel spreek je best wat Engels en heb je een computer nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

South Sudan Diversity Cam is een project van onder meer DeeAnn Reeder. Zij is professor Biologie aan de Universiteit van Bucknell. Ze onderwijst mammologie (zoogdieren), organismale biologie, ziekten van wilde dieren en ecofysiologie.