Help mee de natuur in Wyoming te beschermen door beelden van cameravallen te analyseren. 

Wat ga je doen?

Eerst surf je naar de website. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt links op je scherm een reeks foto's te zien die gemaakt zijn door cameravallen die elke zomer beelden maken. Jij kijkt welk dier je ziet op het beeld. Je kan op play klikken om de reeks beelden af te spelen. Rechts op je scherm kan je kiezen uit een lijst met veelvoorkomende dieren, zoals de das, het stekelvarken of de wezel. Als je verder nog informatie nodig hebt, kan je steeds terecht bij de Field Guide.

Waarom doe je mee?

In Jackson, Wyoming (de Verenigde Staten) komen veel bijzondere wilde dieren voor in de natuur. Dezelfde locatie wordt eveneens gebruikt voor toerisme en recreatie. Het is bijvoorbeeld een populaire plek om te mountainbiken, skiën en wandelen. De onderzoekers achter het project Neighbors to Nature willen weten hoe de wilde dieren en de mens met elkaar samenleven. Op deze manier kan het toerisme in het gebied beter georganiseerd worden, zodat de toeristen de dieren niet storen.

Wie kan meedoen?

Heb je een pc die verbonden is met het internet, hou je van dieren en begrijp je Engels? Dan kan je meedoen met Neighbors to Nature.

Wie organiseert het?

Neighbors to Nature is een project van onder meer Courtney Larson. Zij is conservatiebioloog aan het Nature Conservancy in Wyoming. In haar onderzoek wil ze begrijpen hoe de impact van mensen op de natuur zo klein mogelijk gemaakt kan worden.