Bekijk foto's van cameravallen in Zuid-Afrika en help mee de wilde dieren te beschermen. 

Wat ga je doen?

Ga naar de projectpagina. Links op je scherm krijg je een foto te zien die is gemaakt door een cameraval. De foto's - snapshots eigenlijk - verschijnen steeds in een rijtje van drie. Je kan te allen tijde de hele sequentie bekijken, inzoomen en foto's roteren om het jezelf makkelijker te maken. Het is jouw taak om alle dieren op de foto te identificeren. Er verschijnt steeds een lijstje met alle mogelijke dieren aan de rechterkant. Je kan de lijst korter maken door te selecteren op kenmerken: zie je bijvoorbeeld een bruin dier met lange oren, dan duid je dit aan in de lijst. Er is ook een tutorial beschikbaar voor als je meer hulp of informatie wil. 

Waarom doe je mee?

Snapshot Kruger wil kijken hoe het met de Afrikaanse wilde zoogdieren gesteld is. De onderzoekers gaan na hoe gemeenschappen van zoogdieren worden beïnvloed door natuurlijke processen en de mens. De foto's zijn gemaakt door cameravallen in conservatiegebieden in de provincies Limpopo en Mpumalanga in Zuid-Afrika. 

Wie kan meedoen?

Je kan meedoen wanneer je verbonden bent met het internet en een klein mondje Engels spreekt.

Wie organiseert het?

Snapshot Kruger is een project van onder meer Sarah Huebner. Zij is een doctoraatsstudente aan de Universiteit van Minnesota en werkt als onderzoeksmanager voor het Snapshot Safari-netwerk.