Doneer een stukje rekenkracht van je computer om regenval te simuleren en Afrikaanse boeren te ondersteunen.

Wat ga je doen?

Eerst maak je een account aan. Dat kan je doen via deze link. Hierna ben je lid van het World Community Grid. Je downloadt hierbij een (veilig) programma op je computer. Is je computer vervolgens niet met zware taken bezig of staat hij in slaapstand, dan voert het programma een gesimuleerd experiment uit op de achtergrond. Nadat de simulatie is afgelopen, contacteert je computer automatisch de server van het World Community Grid. De resultaten worden dan ook geüpload. Dit alles vindt plaats zonder dat je gestoord wordt bij je dagelijkse taken. Jouw data worden gecombineerd met de data van alle andere gebruikers over de hele wereld, zodat het onderzoeksteam van TU Delft ermee aan de slag kan. 

Waarom doe je mee? 

Door je aan te melden voor het Africa Rainfall Project simuleer je de regenval voor de sub-Saharagebieden op het Afrikaanse continent. Deze simulaties kunnen de Afrikaanse boeren helpen om in te schatten hoe ze hun gewassen succesvol kunnen beheren en oogsten. In de sub-Sahara is namelijk 95% van de boeren afhankelijk van natuurlijke regenval, waardoor correcte weersvoorspellingen essentieel zijn. De regenval in dit gebied is vaak erg lokaal - soms regent het maar over één boerderij - waardoor voorspellingen moeilijk zijn. Door met verschillende computers over de hele wereld samen te werken, is het mogelijk om de lokale stormen in hoge resolutie te simuleren. 

Wie kan meedoen?

Je hebt geen bijzonder complexe computer nodig om mee te doen. Een normale pc die verbonden is met het internet is voldoende. 

Wie organiseert het?

Het Africa Rainfall Project wordt georganiseerd door Nick van de Giesen, verbonden aan de TU Delft. Hij doceert er het vak Water Resources Management.