Tel vliegen, vlinders en motten en bestudeer welke impact de opwarming van de aarde heeft op het leven in de meren van Californië.  

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Dat doe je door hier te klikken. Je krijgt foto's te zien van plastic zakjes met kaarten waarop insecten liggen. Jij telt hoeveel en welke insecten je ziet. Je klikt op de kaart om de insecten aan te duiden. Start met de vlinders en nachtvlinders. Je kunt inzoomen op de foto's en de foto's roteren. Heb je nog vragen over Fly Finder? Dan kan je steeds terecht in de Field Guide. 

Waarom doe je mee?

Insecten en hun larven staan op het dagelijkse menu van vissen. Je zou dus verwachten dat er in meren met veel vissen minder insecten voorkomen. Maar welke invloed heeft de stijgende temperatuur op die veronderstelling? De onderzoekers plaatsten insectenvallen bij meren met en zonder vissen in Sierra Nevada, Californië, om dit te testen. Door de insectenvallen te bekijken en de insecten erop te tellen, help je mee om de impact van klimaatverandering op het leven in deze meren in te schatten. 

Wie kan meedoen?

Wil je meehelpen aan een studie naar klimaatverandering? Begrijp je een mondje Engels en heb je een pc die verbonden is met het internet? Dan kan je meedoen met Fly Finder.

Wie organiseert het?

Fly Finder is een project van onder meer Caroline Owens. Het onderzoek maakt deel uit van haar doctoraat aan de universiteit van Santa Barbara, California.