Zet de rekenkracht van jouw computer in om het aidsvirus te bestrijden. 

Wat ga je doen?

Je maakt een account aan op de website en je downloadt de tool op je computer. Je kan gewoon verder werken op je pc terwijl de applicatie monitort wanneer je rekenkracht op overschot hebt. De onderzoekers gebruiken jouw reserve om virtuele experimenten uit te voeren. 

Waarom doe je mee?

Het aidsvirus verandert razendsnel en wordt telkens weer resistent tegen de medicatie. Daarom zijn steeds nieuwe medicijnen nodig. Dankzij FightAIDS@Home kan dat sneller vooruit gaan. Het onderzoek zit momenteel al in de tweede fase. In de eerste fase werd getest welke chemische stofjes het virus met succes tegenwerkten. Er waren zo'n 20 miljard kandidaat-stoffen waarvan er nu een handvol verder wordt getest. Omdat het erg tijdrovend is om al deze 'hits' te maken in het lab en uit te testen, worden de resultaten van fase 1 gedubbelcheckt. Zo gaan enkel de allerbeste kandidaten door naar de finale in een echte proefbuis. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer met internetverbinding.

Wie organiseert het?

Het FightAIDS@Home-project kadert in het grotere World Community Grid, waarin iedereen met een pc kan meehelpen aan wetenschappelijk onderzoek door ongebruikte rekenkracht te doneren. Het World Community Grid begon in 2004 als filantropisch project van IBM. Daarmee wil het bedrijf technologie en inzicht delen met de wereld in de strijd tegen sociale en milieugerelateerde problemen.