Verander je voedingspatroon en meet je mentale en fysieke gezondheid.

Wat ga je doen?

Eerst meld je je aan voor de studie. Je moet dan een online toestemmingsformulier tekenen waar je aangeeft dat je de vragenlijsten zal invullen. Ben je aangemeld, dan zal je gedurende vier weken je mentale en fysieke gezondheid meten en daarbij melden wat je gegeten hebt. Dit zal je doen aan de hand van het invullen van vragenlijsten. Ook kun je ervoor kiezen de verandering in je darmbacteriën in beeld te brengen door twee maal een ontlastingsstaaltje op te sturen. De onderzoekers zullen dan nagaan of er een relatie is tussen je klachten en je bacteriën. 

Waarom doe je mee?

Je resultaten geven weer welk effect je verandering in voedingspatroon heeft op je gezondheid. Ook krijg je na afloop van het invullen van alle vragenlijsten je resultaten te zien. Je krijgt ook een diagram van de samenstelling van je darmbacteriën en extra uitleg over wat men vandaag weet over deze bacteriesoorten als je daarvoor gekozen hebt. Bovendien krijg je je activiteit en gewicht per week te zien. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die zijn voedingspatroon wil veranderen kan meedoen met dit onderzoek. Je ziet hier een overzicht van voorbeelden van voedingspatronen. Wat je nu eet en welk patroon je zou willen volgen maakt niet uit. Er wordt eenmaal €49 gevraagd voor de deelname aan de ontlastingsmonsteranalyse.

Wie organiseert het?

Esther Nederhof is lector gezonde en duurzame voeding en welvaartsziekten aan de hogeschool Van Hall Larenstein.

Ik doe mee

Reacties