Bekijk foto's van cameravallen in Gabon en kom meer te weten over de Afrikaanse grote zoogdieren.

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van het project Wild Gabon waar je meteen kan starten. Je krijgt links op het scherm foto's te zien die gemaakt zijn met cameravallen. Zie je een zoogdier, dan duid je de soort die je gespot hebt aan. Je kunt kiezen uit de lijst rechts op het scherm. Duid ook aan hoeveel dieren je exact hebt gezien. Zie je enkel een deel van een zoogdier, dan mag je dit ook meetellen. De foto's zijn soms 's nachts gemaakt, waardoor het moeilijk kan zijn om dieren te zien. Bekijk deze beelden extra aandachtig. Je favoriete foto's kan je delen via @Wild_Gabon op Twitter of tag @wildgabon op Instagram. 

Waarom doe je mee?

De grote zoogdieren die leven in Lopé National Park in het Afrikaanse Gabon spelen een belangrijke rol in het bijzondere landschap. In het nationaal park bestaat de natuur uit een overgang van savanne naar bos. De dieren zijn er, zoals op veel plaatsen helaas, bedreigd. Om het landschap en de dieren zo goed mogelijk te beschermen, willen biologen graag meer te weten komen over hoe de populaties van de grote zoogdieren gestructureerd zijn en wat hun plaats en functie is het landschap. 

Wie kan meedoen?

Om mee te kunnen doen met Wild Gabon spreek je best een mondje Engels. Ook heb je zeker een computer nodig met internetverbinding. 

Wie organiseert het?

Charles Emogor is student biodiversiteit, conservatie en management aan de universiteit van Oxford. Hij zette dit hele project op poten.