Heb je een passie voor computers en wil je via je pc werken aan een betere wereld? Schrijf je dan in voor de derde editie van het festival Hack in the Woods en help NGO's. 

Wat ga je doen?

Kom alleen of met je vrienden naar Doornik om vier dagen lang te programmeren in het midden van de natuur. Verschillende verenigingen zijn aanwezig, waaronder het Rode Kruis, Greenpeace en WWF. Tijdens het festival help je de NGO's om creatieve oplossingen te bedenken voor hun uitdagingen. De enige vereiste is dat je project open-source is, zodat iedereen er daarna op verder kan werken. Je kan tijdens Hack in the Woods eveneens technische conferenties bijwonen en netwerken met andere computerende wereldverbeteraars. Ook kan je een biertje drinken, assisteren tijdens concerten, gamen en van een gratis barbecue genieten. Overnachten kan op de camping. 

Inschrijven doe je hier. Het festival vindt plaats van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni 2022 in Domaine de Graux in Doornik. Klik hier voor meer praktische tips. 

Waarom doe je mee?

NGO's kennen vele uitdagingen, zoals een tekort aan personeel, tijd en geld. Jij kan helpen om via technologie creatieve oplossingen te bedenken voor deze problemen. Het festival voorziet internet, elektriciteit, stoelen, werktafels en tenten over het hele terrein. Jij hebt enkel je pc nodig. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die laaiend enthousiast wordt van computers, maar ook de wereld wil verbeteren kan deelnemen aan dit eerste programmeer-festival in Europa.