Duik in de gigantische collectie veldnotities van de British Library's Canadian Wildlife sounds collection en kom meer te weten over de wilde dieren in Canada. 

Wat ga je doen?

Eerst klik je op deze link om naar de website van het project te gaan. Je krijgt dan links op je scherm scans te zien van notities die gemaakt zijn in het veld. Sommige scans bevatten één pagina, andere twee, afhankelijk van hoeveel wilde dieren er die dag te zien waren. Je tikt over wat je leest op de scans. Het eerste vak dat je moet transcriberen is 'description of habitat'. Daarin staat meer informatie over de plaats waar het dier werd gespot. Daarna transcribeer je 'general notes on behaviour', waarbij je meer te weten komt over het gedrag. Ook 'background sounds' transcribeer je. In de Field Guide kom je meer te weten over hoe je het handschrift best interpreteert, welke dieren je tegen kan komen, wat de afkortingen betekenen en veel meer.

Waarom doe je mee?

De British Library's Canadian Wildlife sounds collection bevat talloze notities en opnames van wilde dieren in de Canadese natuur. Deze werden gemaakt in de provincie Ontario door de amateur-geluidstechnicus Tom Cosburn, die zo'n 40 jaar van zijn leven spendeerde aan het opnemen van geluiden in de natuur. De geluiden waar deze notities over gaan, zijn opgenomen in 2006-2007 op 36 verschillende cassettebandjes. Tijdens de opnames noteerde Tom belangrijke informatie over de dieren. De notities herbergen een schatkist aan informatie voor biologen, die zo meer inzicht krijgen in welke gedragingen er bij welke geluiden horen. 

Wie kan meedoen?

De notities zijn in het Engels geschreven, dus kennis van het Engels is een must. Verder heb je een pc nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Canadian Wildlife: notes from the fields is een project van onder meer Cheryl Tipp. Zij is curator van de afdeling Wildlife & Environmental Sounds van de British Library. Ze heeft een achtergrond in zoölogie en als bibliothecaris en heeft de Library's collectie vandaag al meer dan 15 jaar onder haar hoede. Ze zorgt ervoor dat de collectie zo creatief mogelijk kan worden gebruikt, van videogames tot kortfilms.