Bouw mee aan een nieuwe technologie om automatisch vissoorten te herkennen. Zo help je mee om visbestanden op peil te houden. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project en je maakt hier een account aan. Je uploadt je eigen foto's van vissen (boven of onder water) via je account. Per foto duid je met veelhoeken de vorm van de vis aan. Je identificeert de soorten en anderen kijken dan jouw identificatie na. Je kan zelf kiezen of je enkel foto's uploadt of vissoorten wil taggen. De foto's met tags worden uiteindelijk gebruikt om artificiële intelligentie op te leiden, zodat computers automatisch vissen herkennen. 

Waarom doe je mee?

Door mee te doen met Fishial help je technologie te ontwikkelen om automatisch en accuraat verschillende vissoorten van over de hele wereld te herkennen. Je kan bovendien ook prijzen winnen, gebaseerd op de hoeveelheid foto's die je verwerkt en hoe correct je identificaties zijn. 

Wie kan meedoen? 

Iedereen die foto's van vissen heeft. Je hebt ook een pc nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Fishial is een samenwerking tussen Guy Harvey Ocean Foundation, WYE Foundation, Codahead, Conservation Labs, Microsoft en FishAngler.